Setmana 9



           Aquesta setmana hem canviat un poc la dinàmica de l'aula ja que hem dedicat gran part de la classe a treballar en grups més o menys de unes 8 persones.

           Vam començar la classe compartint en grups la informació que ens va parèixer més rellevant sobre dades que cadascú havia buscat a la seua casa sobre Freinet, un mestre i pedagog francès que rebutjava l'ús dels llibres de text i fomentava la participació i el treball en equip, per això va crear unes claus de treball com són: la revista escolar , construïda pels propis xiquets, l'assemblea de classe, on plantegen problemes i busquen solucions, la correspondència escolar, on els xiquets escriuen cartes a xiquets d'altres escoles d'altres ciutats, països... Seguidament cada grup va compartir amb la classe allò que considerava més important i innovador.

            Continuant amb la dinàmica de grups vam agafar les seqüències didàctiques explicades a classe la setmana anterior i havíem d'intentar incorporar-hi les noves tecnologies.




                 Els professors no només són educadors i mediadors dins del aula sinó que, de vegades, intervenen en conflictes i situacions que ocorren fora d'ella. D'aquesta manera, es va comentar si deuen intervindre en les situacions que ocorren més enllà del aula i vam arribar a la conclusió de que sí, deuen intervenir en la mesura que siga possible.

                 


                   Per finalitzar la classe Carles ens va ensenyar diversos programes per a la detecció d'idees prèvies com son el Kahoot i el Socrative que es basen principalment en preguntes i respostes i va posar una espècie de documental anomenat 'Pensant en els altres' on tractava el tema de dol i escola que alguns varem tractar amb més profunditat en una xarrada a la setmana complementària realitzada en octubre. Enllaç pel·lícula 'Pensant en els altres'

                    Açí també adjunte un vídeo que ens va posar Carles a classe sobre l'aprenentatge programat. https://youtu.be/as1QeQxiYYo

Comentarios

Entradas populares de este blog

Setmana 15

Setmana 14

"Educació bulímica"