Setmana 7

Després de la primera setmana d'activitats complementaries on varem aprendre moltes coses noves, hem de seguir amb les classes normals. Però abans, volia comentar una cosa que personalment em va parèixer molt curiosa..
En aquesta setmana, les meues companyes i jo varem asistir a una conferencia impartida pel departament de psicologia, la qual tractava el tema de la mort en els xiquets. Tots tenim una idea equivocada perquè els xiquets no es queden traumatitzas amb aquest tema, tot el contrari, s'ha d'ensenyar que la mort és una cosa que ens pasarà a tots i al mateix temps ensenyar-los a valorar la vida.
I aquest tema està molt relacionat amb el que hem donat aquesta setmana, amb el curriculum ocult. La mort no és un tema que aparega al curriculum i com aquest tema hi a molts més que no es parlen a l'escola.
Tota la setmana varem tractar el tema del curriculum. El primer dia varem debatir què era per a nosaltres el curriculum i varem estudiar les diferents teories que es tenien sobre ell. El segon dia varem començar amb un video que em va cridar molt l'atenció ja que parlava sobre el masclisme de manera indirecta, i aquest tema també està relacionat amb el curriculum ocult.



Altre tema que varem tractar relacionat amb el curriculum va ser les cultures negades i silenciades al curriculum, on per exemple es poden trobar les cultures de les nacions de l'estat espanyol o les ètnies minoritaries o sense poder.
Per a finalitzar, varem analitzar uns llibres de text de primaria, i els nostres en concret no havien evolucionat molt ja que seguien existint families tradicionals, no apareixien persones amb discapacitats i de diferents cultures... La conclusió a la que he arribat es que tots volem evolucionar cap a una nova societat però no fem l'esforç adequat per a aconseguir-ho, perquè els únics responsables per a canviar el món som nosaltres.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Setmana 15

Setmana 14

"Educació bulímica"